Burn-out therapie regio Doetinchem

Comments Off on Burn-out therapie regio Doetinchem

Een burn-out therapie is bedoeld voor professionals die door aanhoudende druk zijn opgebrand. In de praktijk voor de regio Doetinchem worden mensen met burn-out klachten behandeld. De praktijk is gevestigd in Wehl en is goed bereikbaar met openbaar vervoer vanaf Doetinchem of Arnhem. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en je kunt er ook je elektrische auto opladen.

Niets doen aan de burn-out

Wanneer je niets doet aan je burn-out, dan kan die steeds ernstigere vormen aannemen. Op een gegeven moment is jouw lichaam zo moe, dat het niet meer doet wat je wilt. Je kunt dan bijvoorbeeld het bed niet meer uit. Allerlei dagelijkse dingen gaan niet meer. Je hebt geen energie voor de simpelste activiteiten. Het gevolg daarvan is dat je ook nog depressief kunt worden.

Oorzaken van burn-out

De oorzaak van een burn-out is dat je je grenzen negeert. Je luistert niet naar je lichaam en je gaat maar door. Je denkt dat je superman bent. Wanneer je merkt dat iets niet lukt, werk je nog harder. Zo lang tot je het voor elkaar krijgt, kosten wat het kost. Daardoor raak je uitgeput. Je neemt geen tijd om te ontspannen en vaak weet je niet eens hoe dat moet.

Signalen van burn-out

Je negeert ook de signalen van de burn-out van jouw lichaam. Slechte concentratie, slaapproblemen, altijd moe, prikkelbaarheid, onrust en niet kunnen ontspannen. Je lichaam is continu in staat van paraatheid. Dat kun je merken aan de versnelde ademhaling – meer dan 10 keer per minuut en versnelde hartslag – meer dan 70 keer per minuut. Door de versnelde activiteit van je lichaam, heb je veel te veel stress hormonen in je bloed. Deze hormonen putten je uit en zorgen ervoor dat je niet kunt ontspannen.

Burn-out therapie regio Doetinchem

Burn-out therapie in de praktijk voor de regio Doetinchem helpt je om weer energie te hebben. Je krijgt ook weer grip op je leven. Je leert hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en beter met je energie kunt omgaan. Daardoor raak je niet meer opgebrand. Je hebt genoeg tools in handen om sterk te blijven in moeilijke situaties. Je bent in control, ook heb je niet altijd controle op wat er om je heen gebeurt. Je blijft kalm in moeilijke situaties en kunt je emoties in toom houden.

Therapie voor geest en lichaam regio Doetinchem

Een burn-out is een geestelijke en een lichamelijke aandoening. Daarom werken we tijdens de burn-out behandeling aan beide componenten. Eerst pakken we de lichamelijke klachten aan. Wanneer je lichamelijk sterker bent, word je ook mentaal sterker. Vervolgens concentreren we ons op je geestelijke klachten. Je leert je belemmerende patronen doorbreken en je negatieve gedachten uitdagen. Daardoor word je sterker en zelfverzekerder.

November 4, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar