Vertaalbureau Russisch

Comments Off on Vertaalbureau Russisch

De Russische Federatie, oftewel Rusland, mag dan voor het overgrote deel in Azië liggen, vanuit politiek oogpunt is het een Europees land. Maar liefst 70% van de totale Russische bevolking woont in het Europese deel van Rusland. Ook de hoofdstad Moskou ligt op Europees grondgebied. Het is deze geografische ligging die maakt dat de rest van Europa dus veel te maken heeft met de opvolger van de Sovjet-Unie.

Inwoners van Rusland

Rusland telt volgens de Russische regering zo’n 146.000.000 inwoners, qua inwonerstal staat de federatie op nummer 9 in de wereld. Qua oppervlakte is Rusland de onbetwiste nummer 1; ruim 2 maal zo groot als het tweede grootste land op aarde, Canada. Het is dus niet gek dat ook ons kleine kikkerlandje soms te maken krijgt met Rusland, haar inwoners of de Russische taal.

Russische immigranten

Nederland telt zo’n 50 duizend immigranten afkomstig de het voormalige Sovjet-Unie, de meeste van hen zijn arbeidsmigranten, maar ongeveer een-derde van de in Nederland wonende Russen verblijven hier om politieke of andere motieven die “ongewenst” zijn in Rusland. Asielzoekers dus. In 2011 kwam maar liefst 80% van de migranten uit de voormalige Sovjet-Unie vanuit de Kaukasus, allen om asiel te vinden in Nederland.

Russische vertalingen

Ondanks deze overwegend hoge getallen, beslaat het aantal mensen met een Russisch paspoort woonachtig in Nederland slechts een klein percentage van alle migranten in ons land. Het feit dat de Russische taal zo enorm afwijkt van de Nederlandse taal, maakt dat veel in Nederland woonachtige Russen vertalingen nodig hebben als het gaat om communicatie binnen de Nederlandse grenzen. Nederland telt een aantal vertaalbureaus die heel goed aangeschreven staan op het gebied van Russische vertalingen, JK Translate is zo’n vertaalbureau Russisch. Vooral officiële documenten, bedoeld voor ambassades of andere overheidsinstellingen vallen onder de specialisatie van de vertalers van JK Translate. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

December 16, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar