Zelf betontegels leggen?

Comments Off on Zelf betontegels leggen?

Vierkante grijze betontegels, in de maat 50×50 zijn 5 cm dik: het gewicht per tegel bedraagt maar liefst 29 kg. Deze uitzonderlijk zware tegels zijn dan ook het beste te leggen door een aannemersbedrijf, indien u zelf uw rug wilt sparen. Het leggen van loodzware betontegels wordt wel eens overschat namelijk. Een aannemersbedrijf gebruikt hiervoor een tegelklem, zodat het zware tilwerk wordt vergemakkelijkt. 

Uitbesteden? Doe zelf het voorwerk

U kunt zelf het nodige voorwerk verrichten, zodat u kunt besparen op een aannemer. Denk hierbij aan het zelf verwijderen van de oude tuintegels, het afvoeren hiervan naar een milieustraat, uitgraven van eventuele wortels, bestellen van zand, het egaliseren en aanstampen van het zand; gebruik hiervoor een lange plank, overtollig zand kan hiermee verdeeld worden over de oppervlakte. Let op, bestel het zand in big bags, zo blijft het zand netjes bij elkaar en is het direct klaar voor gebruik. U kunt het zand ook in midi-bags bestellen, wat kleinere big bags zijn. 

Betontegels professioneel gelegd

Door zelf het voorwerk te verrichten hoeft de hovenier of aannemersbedrijf alleen nog maar de oppervlakte te drillen (let op: dit is een voorwaarde voor een stevige ondergrond) en de tegels te leggen. Het voorwerk kan u al vrijwel de helft van de kosten besparen. Buiten kostenbesparing zal een aannemer in de meeste gevallen de tegels net iets professioneler leggen dan een particulier dit kan. 

Aangezien betontegels een investering vormen (dit type zware tegels is meestal duurder dan een gewone tuintegel) wilt u waar voor uw geld in de vorm van een strak terras, wat langdurig netjes op zijn plek blijft liggen. Besparen op de aanemer kan in dat geval verkeerde bezuiniging zijn. 

https://www.betondingen.nl/betontegels/
August 30, 2020 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar