Wat is een split airco?

Comments Off on Wat is een split airco?

In principe bestaan er twee type airconditioning systemen: de mobiele airco en de split airco. Vraagt u zich af wat een split airco is? Wij leggen het u graag uit in dit artikel. 

Wat is een split airco precies? 

Een split airco bestaat uit 2 delen en wordt op een vaste plek gemonteerd in een ruimte. U kunt uiteraard zelf bepalen waar deze airco gepositioneerd wordt. Doordat deze airco uit minimaal 2 delen bestaat, wordt het een ‘split’ airco genoemd; hij is opgesplitst. 

Een split unit airco kent één buitensysteem waaraan in een pand meerdere airco’s kunnen worden gekoppeld. Denk aan kantoren waar iedere binnenruimte een airco heeft; deze leiden stuk voor stuk naar de buiten-unit. 

Waar let u op met de positionering?

Doordat de airco buiten lucht uitblaast (koelt u binnen, dan blaast de airco buiten warme lucht uit), is het handig om rekening te houden met het terras, u wilt immers niet in een warme luchtstraal op het terras zitten. Houd hier rekening mee. 

Airco als verwarming, of luchtkoeler

De buiten-unit blaast bij in werkstelling ofwel warme, ofwel koele lucht uit. Het is maar net of u binnenshuis koelt met de airco, of dat u verwarmt. Dat laatste kan dus ook en dit is iets wat lang niet iedereen beseft. Veel airco bezitters gebruiken de airco in de winter om de woning te verwarmen(!) Iets wat veel geld kan besparen ten opzichte van een centrale verwarming. 

Een airco is daarmee een duurzame investering; het lijkt een luxe product, maar is een prachtig alternatief voor de gewone cv verwarming. 

Overweegt u een split airco te kopen? Bezoek de website Klimaatbeheersinginhuis.nl

https://www.klimaatbeheersinginhuis.nl/split-airco-kopen/
September 10, 2020 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar