Letselschade door een ongeval

Comments Off on Letselschade door een ongeval

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of heeft u schade opgelopen door dieren of medische missers? Dan kunt u voor deze letselschade een vergoeding voor krijgen. Letselschade is schade die voortvloeit uit psychisch of lichamelijk letsel door toedoen van een ander. Zoals blijkt uit de definitie, wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten letselschade, namelijk materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade die uit te drukken is in geld, zoals schade aan uw telefoon of kleding en kosten van de medische behandeling. Immateriële schade daarentegen is niet (makkelijk) in geld uit te drukken. Denk hierbij aan hinder of ongemak door een ongeval, emotioneel verlies, psychische klachten en meer. De vergoeding die u voor deze laatste krijgt noemt men ook wel een emotionele schadevergoeding of smartengeld.

Letselschade berekenen

Het is mogelijk een berekening te maken van de vergoeding waar u recht op heeft als u slachtoffer bent geworden van een ongeval. Er zijn websites, bijvoorbeeld van advocatenkantoren die u tools aanbieden om online letselschade te berekenen. Hoewel het berekenen van de hoogte van een schadevergoeding waar u recht op heeft complex is, is het vrij eenvoudig een indicatie te krijgen via dergelijke online tools. Doorgaans zullen u enkele vragen over het ongeval en de gevolgen gesteld worden. Vragen die u kunt verwachten zijn bijvoorbeeld vragen naar wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden, wat er gebeurd is, wat uw ziektekosten waren, of u door het ongeval niet meer in staat bent bepaalde handelingen uit te voeren en of u inkomen bent misgelopen. Op basis van uw antwoorden zal er een indicatie gegeven worden over de hoogte van de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Inschakelen van een advocaat

Het berekenen van letselschade is een complexe zaak. Er zijn enorm veel schadeposten en factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Het is haast onmogelijk zelf een goede berekening te maken. Daarom is het verstandig een professional, een letselschade advocaat of jurist in te schakelen. Zij kunnen u helpen met het berekenen van de vergoeding waar u recht op heeft en kunnen u helpen met uw letselschadezaak. Professionals zijn getraind in het behandelen van dergelijke zaken. Om deze reden is de berekening die zij maken vele malen accurater dan de berekening die u of een online tool kan maken. Immers, niet alle mogelijke posten kunnen aan bod komen via een online tool. Daarnaast zullen advocaten rekening houden met alle mogelijke schadeposten, zodat er geen enkele over het hoofd gezien wordt. Wilt u dus een maximale schadevergoeding claimen? Schakel dan een ervaren letselschade advocaat of jurist in.

November 4, 2020 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar