Ouderwets genieten op SVR Camping Ootmarsum

Comments Off on Ouderwets genieten op SVR Camping Ootmarsum

Hoe hectisch het dagelijks leven ook, in Twente kom je altijd tot rust. In deze gastvrije regio is de sfeer altijd lekker gemoedelijk.

Een unieke bestemming in Twente is het charmante Ootmarsum. Dit stadje met nog geen 4500 inwoners kreeg al in het jaar 1300 stadsrechten. Maar de geschiedenis van Ootmarsum gaat al verder terug, het eerste kerkje hier werd al in 770 gebouwd.

Het stadje slaagde erin om eeuwenlang relatief ongewijzigd te blijven. Zelfs nu ademt Openluchtmuseum Ootmarsum nog de sfeer van toen. Hier vind je nog echt de rust van het platteland, elk straatje ademt cultuur en historie. Ook onder kunstenaars werd het plaatsje razend populair, waardoor Ootmarsum uitgroeide tot een bekende bestemming voor kunstminnende bezoekers. Wist je dat het stadje volgens TripAdvisor ruim 22 bezienswaardigheden (waaronder meerdere galerieën) telt? Best indrukwekkend voor zo’n klein plaatsje!

Het historische kunststadje Ootmarsum verwelkomt iedere bezoeker met open armen. Verschillende leuke boerencampings (waaronder SVR camping Ootmarsum) staan klaar om je te ontvangen. Bezoek www.visitoost.nl om te zien welke camping jullie een echte topvakantie gaat geven. Met de handige filter kies je meteen de juiste camping, ook als je extra hulpmiddelen nodig hebt. Sommige campings zijn rolstoelvriendelijk.

Ervaar de beroemde Twentse gastvrijheid, geniet van een heerlijke krentenwegge en andere unieke streekproducten. Dwaal door de straatjes van Ootmarsum en waan je in een heel andere eeuw. En wie weet: misschien kom je nog een mooi kunstwerk tegen dat je bij thuiskomst kunt ophangen. Daarmee heb je een tastbare herinnering aan misschien wel het mooiste stadje van Nederland.

October 18, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar