Wat is een mooie gietvloer?

Comments Off on Wat is een mooie gietvloer?

Een gietvloer is een moderne, praktische, naadloze en strakke afwerkvloer. Een gietvloer wordt door middel van gieten aangebracht op een dragende ondervloer. Een gietvloer is heel vaak gemaakt van kunststof. Er zijn twee types kunststof waar gietvloeren van gemaakt worden: een vloer van epoxy of op van polyurethaan (PU). Bekijk voor de mooiste gietvloeren de website van cicami.

Nadelen van een gietvloer

Nadelen van een gietvloer zijn dat het duur is en het duurt meerdere dagen voordat het echt in de grond ligt. Veel vloeren zijn duur of hebben iets meer tijd nodig om het uiteindelijk erin te hebben, maar wat is het grootste nadeel van een gietvloer? Nou een gietvloer is niet bepaald krasbestendig. Een gietvloer is een sterke en duurzame vloer die een stootje best kan hebben. De gietvloeren voor in woningen zijn licht, flexibel en voelen daardoor lekker comfortabel aan. Maar deze vloeren kunnen zeker wel krassen oplopen als deze niet goed genoeg beschermd worden, net zoals dat het geval is bij een houten vloer of een vloer van linoleum.

De beste gietvloer

Van alle soorten gietvloeren is Epoxy de beste gietvloer die er is. Dat is zo, omdat het één van de allereerste gietvloeren op de markt was. Epoxy wordt tot op de dag van vandaag nog vaak toegepast in industriële omgevingen zoals ziekenhuizen. Ze zijn zeer slijtvast en het is makkelijk te onderhouden. Vanwege hun gevoeligheid op scheurvorming en kans op verkleuring worden ze minder aangeraden voor mensen die een huis hebben of een appartement.

Hoe een gietvloer gemaakt wordt

De vloer wordt gemaakt van cement zand waarbij een bindmiddel nog aan is toegevoegd. Het bindmiddel van een cementvloer bestaat zelf uit kunsthars. Om een waterdicht effect te krijgen moet naast deze componenten ook nog een toplaag worden aangebracht die ook van kunststof gemaakt is. De meest kostbaarste vloer is de Terrazzo vloer. Dit is een vloer die gemaakt wordt van gebroken marmer en daarnaast wordt er nog cement of een ander soort bindmiddel aan de vloer toegevoegd. Dat zorgt ervoor dat de vloer het milieu eigenlijk aantast en dat het marmer gedolven moet worden. Bij een Terrazzo vloer wordt er vaak gebruik gemaakt van restmateriaal. Het marmer maakt een lange reis vanuit Italië om ons land te infiltreren. Dat zorgt ervoor dat de Terrazzo vloer qua materiaal het milieu belast, maar daar staat ook nu weer de levensduur van de vloer tegenover.

November 18, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar